نقش مشاور در انتخاب رشته صحیح پایه نهم

آنچه خواهید خواند
Toggleتاثیر مشاوره پایه نهم در آینده نوجوان
از تردید تا تصمیم: نقش مشاور در انتخاب رشته صحیح پایه نهم
مشاوره تحصیلی نهم از آن دسته خدمات تحصیلی است که اهمیتش در بسیاری از موارد پنهان می ماند؛ مانند ماه درخشانی که پشت ابر گیر افتاده است و پرتوی آن به دیگران نمی رسد!
اگر شما در پایه نهم قرار دارید، والدین یک نوجوان پایه نهم هستید و یا در اطرافیان خود دانش آموزان پایه نهم را می بینید، بطور حتم باید چنین جملاتی را از زبان آن ها شنیده باشید: “نمیدونم به چی علاقه دارم”
” نمیدونم چه رشته ای مناسب منه”
“واسه این که بتونم توی فلان رشته تحصیل کنم باید چه معدلی داشته باشم؟ باید نمراتم چطوری باشه؟”
“نمرات من چقدر توی انتخاب رشته موثره؟”
“چقدر و چطوری باید درس بخونم تا بتونم وارد مدرسه و رشته موردنظرم شم؟”
این جملات نشان از سردرگمی های پایه نهم می دهد؛ پایه ای که آخرین و در عین حال مهم ترین مرحله متوسطه اول است. بسیاری از افراد تصور می کنند مشاوره تحصیلی مخصوص متوسطه دوم و کنکور است؛ در صورتی که مشاوره پایه نهم مقدمه ورود به متوسطه دوم و کارآمد بودن مشاوره کنکور در پایه های دهم تا دوازدهم است.
-
تأثیرگذاری ارزشها و باورهای خانوادگی:
هر خانواده دارای مجموعهای از ارزشها، باورها و هنجارهایی است که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در تصمیمگیریهای اعضای خانواده تأثیر میگذارد. ارزشها و باورهای خانوادگی به عنوان یکی از مهمترین عوامل شکلدهندهی نگرش و تصمیمگیریهای افراد، به طور مستقیم بر انتخابهای تحصیلی و حرفهای فرزندان تأثیر میگذارند.. این ارزشها و باورها میتوانند نگرشهای فرزندان را نسبت به آینده تحصیلی و حرفهایشان شکل دهند. به عنوان مثال، خانوادهای که ارزش زیادی برای تحصیلات قائل است و بر اهمیت داشتن مدارک تحصیلی تأکید میکند، احتمالاً فرزندان خود را به سمت انتخاب رشتههای دانشگاهی سوق میدهد که از نظر آنها از اعتبار بیشتری برخوردارند.
-
توجه به علاقه و توانایی های فردی
برای این که در آینده مجبور نباشید به هر شغلی تن دهید و دچار روزمرگی نشوید، باید به کمک کسی که در امر مشاوره تحصیلی نهم متخصص است، علاقه و استعداد خود را پیدا کنید و آن را برای انتخاب رشته لحاظ کنید. فراموش نکنید که اگر مثلاً به خاطر این که دوستتان به رشته خاصی می رود و نمی خواهید از او جدا شوید این رشته را انتخاب کنید، چیزی جز بی انگیزگی و خستگی روانی درو نمی کنید! همچنین اگر ضعف زیادی در درس های محاسباتی دارید، بهتر است که ریسک رشته ای مثل ریاضی را به جان نخرید، مگر این که برنامه اصولی و درستی برای رفع ضعف هایتان داشته باشید!
-
ارزشهای اقتصادی و شغلی :
خانوادهها ممکن است بر اساس تجربههای اقتصادی و شغلی خود به ارزشگذاری رشتههای مختلف بپردازند. مثلاً در خانوادههایی که امنیت مالی و موقعیت شغلی به عنوان ارزشهای اصلی شناخته میشوند، دانشآموزان ممکن است به سمت رشتههایی هدایت شوند که درآمد و شغل تضمینشدهتری دارند. به همین دلیل، رشتههایی مثل تجربی (برای دکتر شدن) یا ریاضی (برای مهندس شدن) بیشتر مورد تشویق قرار میگیرند. ناگفته نماند جگاه رشته یا شغل در بازار کار بی اهمیت یا کم اهمیت نیست چرا که باید در نظر داشت که بازار کار رشت مورد نظر در موقعیت جغرافیایی شما به چگونه است .که نیستند افرادی که بدونه شناخت و آگاهی از بازار کار وارزش اقتصادی به رشته ای رو آوردن و در اینده برای پیدا کردن شغل و کار در رشته خود به مشکل خرده و مجبور به اشتغال در کاری غیر از تخصص خود شده.
-
تأمین هزینههای آموزش:
هزینههای تحصیل:
انتخاب رشتههای مختلف معمولاً با هزینههای متفاوتی همراه است. به عنوان مثال، رشتههای فنی و حرفهای یا کاردانش ممکن است نیاز به خرید تجهیزات و ابزارهای خاصی داشته باشند که نیازمند حمایت مالی خانواده است.
کلاسهای تقویتی و فوقبرنامه:
برخی از رشتهها ممکن است نیاز به حضور در کلاسهای خصوصی یا دورههای تخصصی داشته باشند که میتواند بار مالی سنگینی بر خانواده وارد کند.
نقش مشاور در انتخاب رشته صحیح پایه نهم
در مورد اهمیت انتخاب رشته نهم به دهم به موارد زیادی میتوان اشاره کرد که در ادامه برخی از آنها را با هم مرور میکنیم.
- با انتخاب رشته صحیح در سال نهم، دانش آموز با علاقه به دروس دبیرستان خود می پردازد و افت تحصیلی نخواهد داشت.
- با انتخاب رشته صحیح در سال نهم به دهم، دیگر احتیاجی به تغییر رشته در طی دوران دبیرستان و کنکور نخواهد بود.
- اگر با توجه به آینده، در سال نهم انتخاب رشته اصولی انجام دهید، در رشته تحصیلی خود مشغول به کار خواهید شد. متاسفانه اغلب فارغ التحصیلان دانشگاه ها در ایران، در رشته ای غیر از رشته تحصیلی خود مشغول به کار هستند.
- اگر قصد مهاجرت از ایران و ادامه تحصیل در کشور های دیگر را دارید، حتما باید با مشاور انتخاب رشته دبیرستان (سال نهم) مشورت کنید. وضعیت تحصیلی و شغلی در بسیاری از کشور ها با ایران،تفاوت بسیار زیادی دارد.
-
با انتخاب رشته صحیح در سال نهم به دهم
می توانید دبیرستان خوبی را برای تحصیل دوران دبیرستان انتخاب نمایید.
-
با انتخاب رشته صحیح در سال نهم
می توان با توجه به استعداد و علاقه هر شخص او را به مسیر واقعی موفقیت خودش هدایت کرد. به طور مثال به هنرستان موسیقی، گرافیک، هوانوردی، بازیگری و ….
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.